Warmtepompen

Energie opwekken met een warmtepomp

Een warmtepomp is de installatie die steeds vaker in woningen en bedrijfspanden te vinden zijn, zeker in nieuwbouw. Wij zijn gespecialiseerd in het aanleggen van duurzame installaties, waarvan de warmtepomp een belangrijk onderdeel is. Er zijn verschillende type warmtepompen die wij adviseren. Voordat wij een duurzame installatie aanleggen, inventariseren wij uw wensen. Vervolgens ontwerpen we de installatie op maat. Om optimaal rendement te realiseren met een warmtepomp is het belangrijk om lage temperatuurverwarming aan te laten leggen, ook bij uw renovatieproject, omdat dit energiezuinige verwarming is.

Lucht-water warmtepomp

Een lucht-water warmtepomp onttrekt met een buitenunit warmte aan de buitenlucht en geeft de warmte af aan de vloerverwarming of convectoren. Een lucht-water warmtepomp heeft meer energie nodig om op koudere dagen de warmte uit de buitenlucht te halen. Dat betekent dat er op die dagen meer energie wordt verbruikt ten opzichte van een grondgebonden warmtepomp. Toch is een lucht-water warmtepomp op de meeste dagen energiezuiniger dan een cv-ketel. Deze warmtepomp wordt voornamelijk gebruikt bij renovatie.

Grondgebonden warmtepomp

Een grondgebonden warmtepomp onttrekt warmte aan de grond en geeft deze binnen af. Voor een optimale werking, wordt er een diepe bron in de grond geslagen. Hoe dieper de bron is, des te hoger het rendement. Het voordeel van een grondgebonden warmtepomp, is dat deze niet afhankelijk is van de buitentemperatuur. Het rendement van deze warmtepomp is dus gegarandeerd, ook op koude dagen. In de zomer wordt de bron gebruikt om het huis te koelen. Dit type warmtepomp wordt vaak bij nieuwbouw toegepast, maar ook bij renovatie.

Hybride warmtepomp

Een hybride warmtepomp is een eerste stap naar het verduurzamen van de woning, als de woning minder goed geïsoleerd is. Bij dit type warmtepomp blijft de cv-ketel een rol spelen en als het, op koude dagen, te veel energie kost om de warmtepomp het huis te laten verwarmen dan springt de cv-ketel bij. Zo maakt u optimaal gebruik van duurzame energie en bent u verzekerd van een comfortabel warm huis.

Lucht-lucht warmtepomp, airconditioning

Airconditioning is in feite een lucht-lucht warmtepomp. Het onttrekt warmte of kou uit de buitenlucht en geeft deze binnen af. Wilt u airco op uw slaapkamer voor een goede nachtrust? Wij leggen aircosystemen aan, ook als u meerdere ruimtes met een unit wilt koelen of verwarmen, dan is dat mogelijk. Wij zijn als bedrijf F-gassen gecertificeerd.

Vragen of offerte?

Heeft u vragen over warmtepompen of wilt u vrijblijvend een offerte ontvangen, neem dan contact met ons op.

Diensten duurzaam