Ventilatie (WTW)

Ventilatie voor een gezond binnenklimaat

Ventilatie is belangrijk om het binnenklimaat in uw woning of bedrijfspand gezond te houden. Met ventilatie wordt verontreinigde lucht afgevoerd en komt er verse buitenlucht binnen. Goed onderhouden ventilatiesystemen dragen bij aan een gezond binnenmilieu. Wanneer een ventilatiesysteem niet goed wordt onderhouden, dan kunnen er gezondheidsklachten ontstaan. Het is daarnaast belangrijk om het ventilatiesysteem in te regelen, zodat in elke ruimte de gewenste verversingscyclus is. Wij leggen ventilatiesystemen aan bij particulieren, maar ook voor bedrijven.

Balansventilatie met WTW-unit (Warmte-Terug-Winning)

Bij balansventilatie met Warmte-Terug-Winning (WTW) wordt de toegevoerde lucht, die van buiten komt, voorverwarmd door de ‘warme’ lucht die naar buiten wordt afgevoerd. De toevoer en afvoer zijn met elkaar verbonden door middel van een kruiswisselaar. Het voorverwarmen of koelen van de binnenkomende buitenlucht levert een aanzienlijke verlaging van de energiekosten op. Bij balansventilatie is het noodzakelijk om periodiek de filters te vervangen en kanalen schoon te maken. Dan blijft uw binnenklimaat gezond. Dit type ventilatie wordt hoofdzakelijk in nieuwbouwwoningen toegepast.

Mechanische ventilatie

Bij mechanische wordt vervuilde lucht uit de natte ruimtes van de woning gezogen met een ventilatiebox. Dit noemen we mechanische ventilatie. De verse lucht komt via roosters, die meestal bij de kozijnen zijn geplaatst, de woning binnen. Vaak wordt dit systeem uitgevoerd met een standenschakelaar of CO2 regeling.

Vervangen mechanische afzuigunit

Tussen het jaar 2000 en 2005 zijn afzuigunits energiezuiniger geworden. Vanaf die tijd zijn er energiezuige ventilatieboxen op gelijkstroom verkrijgbaar. Voor die tijd werd er gebruik gemaakt van onzuinige ventilatieboxen op basis van wisselstroom. Het vervangen van de afzuigunit op basis van wisselstroom naar gelijkstroom verdient u in 3 jaar terug. Twijfelt u of u een ventilatiebox op gelijkstroom of wisselstroom heeft, neem dan contact met ons op.

Luchtbehandeling vastgoed

Ook voor bedrijven verzorgen we ventilatie in de vorm van LBK’s (Lucht-Behandelings-Kast). Deze ventilatie kunnen we voorzien van een warmtebron of koeling. Zo blijft de temperatuur in uw vastgoed altijd aangenaam, ongeacht de weersomstandigheden.

Vragen over ventilatie?

Heeft u vragen over ventilatie voor uw woning of bedrijf, of wilt u vrijblijvend een offerte ontvangen, neem dan contact met ons op.

Diensten duurzaam