Inregelen cv-installaties

Inregelen cv-installatie

Bij het inregelen van de cv-installatie wordt de cv-ketel dusdanig afgesteld dat er optimaal gebruik wordt gemaakt van de hr-functie. Hoe lager de retourtemperatuur namelijk is (de watertemperatuur die van de radiatoren naar de cv-ketel gaat), des te zuiniger de cv-ketel werkt. De hete verbrandingsgassen die door de schoorsteen naar buiten gaan, verwarmen het afgekoelde water in de retourleiding, des te hoger het rendement.

Te hoge retourtemperatuur

Als de retourtemperatuur van radiator naar cv-ketel te hoog is, dan verdampt het water tijdens dit proces. Dat uit zich in witte pluimen die uit het rookgaskanaal naar buiten komt. Witte rook is waterdamp die condenseert in de buitenlucht. De daarbij vrijkomende warmte gaat verloren. Als wij een cv-installatie aanleggen, dan optimaliseren we uw cv-installatie. Komen er bij u witte rookpluimen uit uw schoorsteen in de winter, dan kunnen wij uw cv-installatie opnieuw inregelen, zodat u energie bespaart.

Een ander onderdeel van het inregelen van de cv-installatie is dat de installatie wordt afgesteld, zodat alle radiatoren in huis even warm worden. Elke ruimte krijgt zo de gewenste temperatuur. Bij een veranderende situatie in huis of bedrijf, waarbij ruimtes niet meer gebruikt worden, is het verstandig om de cv-installatie opnieuw in te regelen.

Vragen of offerte?

Heeft u vragen over het inregelen van de cv-installatie of wilt u een afspraak maken om uw cv-installatie te optimaliseren, neem dan contact met ons op.